Sepet

Evde en iyi kahve deneyimi için gereken temel ekipmanlar

Evde en iyi kahve deneyimi için gereken temel ekipmanlar

Yöntemlere takılmadan önce, lezzetli ev kahveleri hazırlamak için isteyebileceğiniz ekipmanlar hakkında biraz bilgi vermek istedik. Doğru araçlara sahip olmak şart olmasa da, bitmiş ürüne katkıda bulunur.

Gerekli olabilecek ekipmanlar: 

  • Öğütücü
  • Ölçekler
  • Su ısıtıcısı (Chemex ve V60 için)
  • Filtre kağıtları (Chemex, V60 ve Aeropress için)

Öğütücü

Kahve ekipmanlarına yatırım yapacaksanız, bunun için en iyi yer iyi bir öğütücüdür. Kahve, öğütüldükten hemen sonra en iyi tadı alır, bu nedenle en iyi tatlar için, evde kahvenizi mükemmel hale getirmenin yolu, bütün çekirdekleri taze öğütmek olacaktır.

İyi kahve konusunda ciddiyseniz ve bütçeniz varsa, kaliteli bir kahve öğütücüyü tavsiye ederiz. Demleme yönteminize uyacak şekilde öğütmeyi küçük artışlarla ayarlayabilirsiniz ve harika bir tutarlılık sağlar.

Biraz daha ucuz bir şey istiyorsanız, bir el değirmeni bakabilirsiniz.

Ölçekler ve Teraziler

Kahve çekirdeklerinizi tartmak kıvam ve lezzet oranı için önemlidir. Kahve çekirdekleri farklı yoğunluklara sahiptir. Telvelerinizi tartmak, her seferinde aynı harika demleme için aynı miktarda kuru kahve/su oranı kullanmanıza olanak tanır.

Drip Kettle

Normal su ısıtıcılar iyi çalışır, ancak eşit bir ekstraksiyon elde etmek için daha fazla kontrol istiyorsanız (zeminleri eşit şekilde kaplayarak), Drip Kettle su ısıtıcısını öneririz.

Filtre Kağıtları

V60, Chemex veya Aeropress olsun, her tür kahve demleme yöntemine uygun bir filtre kağıdı vardır. Üreticinin ne önerdiğini kontrol ederek doğru olanları aldığınızdan emin olun.

Kahve

Bu büyük olay! Farklı kavurma makineleri ve kahveleri denemenin zamanı geldi. Evde kahve yapmanın en iyi yolunu araştırmak ve sevdiğiniz kahveyi bulamamak pek bir anlam ifade etmiyor.

Çikolatamsı bir ağız hissi ve cevizli alt tonlara sahip yıkanmış bir Brezilya kahvesi mi tercih edersiniz? Veya büyük meyveli tatlar ve hafif asidik notalara sahip doğal bir Etiyopya mı?

Denemeden bilemezsiniz. Hemen kahvelerimizi inceleyerek damak tadınıza en uygun kahveyi bulabilirisiniz. Kahve hakkında daha çok şey bilmek istiyorsan workshoplarımıza katılarak kahve dünyasını tanıyabilirsin.

Önceki
Sonraki